Ganzenbord

Ganzenbord, het bordspel dat al generaties lang wordt gespeeld. Van jong tot oud, iedereen heeft wel eens het oud-Hollandse spel Ganzenbord gespeeld. Een klassieker onder de bordspellen. Ouderwetse gezelligheid tijdens een spelletjesavond met het spel Ganzenbord op tafel. Gooi met dobbelstenen om te zorgen dat jouw gans als eerste het eindpunt bereikt. Bekijk de Ganzenbord regels.


Reuze Ganzenbord

Reuze Ganzenbord

EAN: 6416739545943
116 reviews

Het spel ganzenbord blijft nog steeds dagelijks door veel mensen gespeeld te worden. Deze variant van het klassieke spel heeft een reuzenspeelbord waardoor het spel nog makkelijker te spelen met z'n allen aan een tafel.

6-99 jaar
2-6 spelers
30-60 min
7 aanbieders
Bekijk product »
Ganzenbord spel

Ganzenbord spel

EAN: 8710126179680
105 reviews

Het oud Hollandse spel Ganzenbord, spannend voor jong en oud. Het Ganzenbord spel kan dan ook echt een klassieker genoemd worden. Moderne illustraties zorgen er voor dat het spel leuk blijft om te spelen.

6-99 jaar
2-6 spelers
30-60 min
13 aanbieders
Bekijk product »
Ganzenbord Reisspel

Ganzenbord Reisspel

EAN: 8712051202747
109 reviews

Het Ganzenbord reisspel is ideaal om mee te nemen op vakantie. Door het kleine formaat is deze gemakkelijk mee te nemen in een tas of koffer. Gezellig met familie op de camping of aan het zwembad spelen.

4-99 jaar
2-4 spelers
30-60 min
4 aanbieders
Bekijk product »
Ganzenbord & Slang en Ladderspel Reiseditie

Ganzenbord & Slang en Ladderspel Reiseditie

EAN: 8710126127650
105 reviews

Ganzenbord en het Slangen en Ladderspel in één. De reiseditie is zo ontworpen dat de spellen makkelijk meegenomen kunnen worden op vakantie. Het is een dubbelzijdig speelbord in een handig koffertje. 

6-99 jaar
2-4 spelers
15-30 min
7 aanbieders
Bekijk product »

Ganzenbord bordspel

Inmiddels zijn er meerdere edities van het spel uitgebracht. Onder andere het klassieke Ganzenbord spelReuze variant van Ganzenbord, Ganzenbord Slang en ladderspel en een Ganzenbord reisspel. Een leuk weetje: het is mogelijk dat het in een gelijk spel eindigt. Wanneer het spel door 2 spelers gespeeld wordt en beide spelers komen in de put en in de gevangenis terecht kunnen ze niet meer gered worden door elkaar. De kans hierop is vrij groot, namelijk 23%.

Drank Ganzenbord

Ganzenbord drankspel? Het is mogelijk om zelf een variant van het spel te maken die als drankspel gebruikt kan worden. Het drankspel Ganzenbord is nooit officieel in deze vorm uitgebracht. Wil je zelf ganzenbord maken (waarbij de opdrachten in teken staan van drinken) is dat uiteraard ook mogelijk.  

Sinterklaas Ganzenbord

Met sinterklaas het spel ganzenbord spelen? Ganzenbord is een ideaal spel om tijdens pakjesavond te spelen. Gezellig met familie aan tafel. Je kunt hiervoor een eigen variant maken met daar bij eigen opdrachten. Ook is het mogelijk om er een cadeautjes spel Ganzenbord van te maken. Wanneer je op bepaalde vakjes terecht komt moet iemand bijvoorbeeld zijn cadeutjes doorgeven of ruilen etc.  

Kerst Ganzenbord

Ook tijdens kerst is Ganzenbord een populair spel. Samen met familie naast de kerstboom het spel ganzenbord spelen met een eigen kerst twist. Tijdens kerst kun je zelf een variant maken waarbij het ganzenbord al leidraad wordt gespeeld voor het spel met cadeautjes. Bekijk hoe het spel in elkaar zit en gespeeld kan worden. Geef vervolgens een eigen draai aan het spel.

Ganzenbord maken

Wil je zelf het spel Ganzenbord maken dan is het verstandig om het originele spel Ganzenbord of het Reuze Ganzenbord als basis te hebben. Met dit bordspel als basis kun je zelf de opdrachten aanpassen naar wens. Bepaal zelf welk vakje voor welke opdracht staat. Ideaal om een gezellig avond je. met vrienden en vriendinnen te spelen. Hier kunnen vele varianten op bedacht worden.

Geschiedenis ganzenbord

Het spel Ganzenbord dateert al uit de 16e eeuw. De oorsprong van het spel is niet helemaal bekend. Het schijnt dat koning Filip II van Spanje het spel al in bezit had rond deze tijd. Later is het spel in Engeland en Frankrijk terecht gekomen. Rond 1640 kwam het spel in Nederland.