Color Addict Kaartspel

6 - 99 jaar | 2 tot 6 spelers | 15 minuten | Standaard editie | nederlands
EAN: 5411068841163
Color Addict Kaartspel Hoe werkt Color Addict Kaartspel?
 Getoonde prijzen zijn excl. verzendkosten. Elke aanbieder heeft zijn eigen verzendkosten. Per aanbieder kun je de verzendkosten bekijken door op het icoontje te klikken of open alle links in één keer door op deze link te klikken (opent 9 tabbladen).

Anderen bekeken ook

Een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes! Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Op sommige kaarten staat een kleur geschreven maar met inkt in een andere keur. Dus bv het woord rood in groen geschreven. Bevat 110 kleurrijke kaarten. Het spel is heel verslavend!
Niet geschikt voor wie groen lacht, zwartkijkt, geel ziet van nijd, weinig kleur heeft of roze olifanten ziet voorbijvliegen.

 

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020, categorie 8 & 9 jaar

De mening van de jury:
Een spel dat lekker snel wegspeelt. Blauw, oranje, zwart, helaas, fout gespeeld. Je moet snel reageren, maar dat valt niet altijd mee.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
Color Addict is een kaartspel waarbij spelers moeten proberen om als eerste hun stapel kaarten af te leggen. Daarbij draait alles om kleur. Op elke kaart staat de naam van een kleur en ook de letters hebben een (andere) kleur. In de makkelijke versie mogen de spelers om de beurt een kaart afleggen mits deze qua kleur of kleurnaam overeenkomt met de kleur of kleurnaam van de voorgaande kaart op tafel. De uitkomst wordt dan voornamelijk bepaald door toeval.

In de snelle versie, die een stuk leuker is, hoeven de spelers niet op hun beurt te wachten. Dan gaat het erom dat de spelers zo snel mogelijk een overeenkomstige kaart op de stapel leggen. Het gaat dus om reactiesnelheid. De speler moet gelijktijdig twee ‘modaliteiten’ van conflicterende informatie (geschreven kleurnaam versus de kleur van de letters) verwerken en deze informatie ‘matchen’ met de informatie op de kaarten die men in de hand heeft. Dat vraagt behoorlijk wat van de capaciteit van de informatieverwerking door de hersenen, zeker wanneer dat onder tijdsdruk gebeurt. Op deze wijze gespeeld betekent dit spel nog best een behoorlijke mentale uitdaging. Een goede manier om de hersenen te trainen in snel denken en beslissingen nemen; niet alleen voor deze leeftijdsgroep.