Pubquiz #2 (*** over 2023! *** 9 Nederlandse quizzen van 6 rondes) - Kaartspel - Pocketformaat Trivia Quiz/Quizspel voor thuis, in de kroeg of onderweg - 198 nieuwe vragen - perfect cadeau voor Kerst / Kerstpakket / Oudjaarsavond / Nieuwjaarsborrel

 Getoonde prijzen zijn excl. verzendkosten. Elke aanbieder heeft zijn eigen verzendkosten. Per aanbieder kun je de verzendkosten bekijken door op het icoontje te klikken of open alle links in één keer door op deze link te klikken (opent 2 tabbladen).

Anderen bekeken ook

Pubquiz - editie #2 (198 Nederlandse vragen, bijna allemaal over *** 2023! ***) is een pocketformaat (brievenbuspost dus je hoeft er niet voor thuis te blijven!) quiz (sommigen schrijven kwis... ) / spel voor 4-24 spelers vanaf 12 jaar dat door teams van 2 of meer personen in de kroeg, thuis of onderweg gespeeld kan worden. In iedere ronde leest een speler als 'quizmaster' de vragen en ook de antwoorden voor en kan dus zelf ook gewoon lekker meespelen! De vragen zijn zéér recent gemixt met wat 'toppers' van weleer! Dus neem het jaar nog eens door terwijl je strijdt tegen de andere teams... hoe leuk is dat!? Dit handzame doosje (9,1 x 5,9 x 1,8 cm) past in iedere broekzak en brengt heel veel quizplezier. Pubquiz - editie #2 (een uitbreiding op Pubquiz #1 maar ook een spel op zich) bevat maar liefst 9 pubquizzen van ieder 6 rondes met per ronde 5 normale quizvragen of een ‘zet op volgorde-vraag’ of een 'rijtje-vraag’ (totaal 198 vragen!) waarmee vele topavonden gevuld kunnen worden. Het bekende recept; de spelers testen elkaars kennis en strijden om de eeuwige roem! De quizmaster leest de vragen en na iedere ronde ook de antwoorden achterop de kaart. De teams kijken elkaars antwoorden na. Dus pak een pen, papier en een drankje... en starten maar! Welk team pakt de overwinning? Wedden dat jullie gaan voor nog een (ere)rondje… Het niveau en de kwaliteit van de vragen zit wel goed; Puzzles & Games maakt al ruim 20 jaar quizvragen, het zit in ons DNA! De vragen komen uit de 6 bekende categorieën (geografie, amusement, geschiedenis, kunst & cultuur, natuur & wetenschap en sport & hobby). Mijn jarenlange ervaring als quizredacteur bij TV-programma's als 'Weekend Miljonairs' en '1 Tegen 100' en het dagelijks volgen van het nieuws komen daarbij zeker van pas. Iedereen kan zo een quizmaster worden door gewoon de vragen voor te lezen... ideaal voor je eigen pubquiz en als kroegbaas heb je ook direct een leuke prijs voor het winnende team! Dit spel kan trouwens ook gemakkelijk tijdens videobellen gespeeld worden. Pubquiz' - editie #2 bevat 55 kaartjes (van FSC verantwoord karton); 1 spelregelkaart en 54 quizkaarten. Om het vouwdoosje zit geen cellofaan maar de kaartset erin zit wel in biologisch afbreekbaar cellofaan. Neem contact op voor een maatversie van dit product die al tegen een zeer laag bedrag geleverd kan worden. Veel quizplezier!

Spelregels
Maak minimaal 2 teams van 2 of meer spelers. Geef ieder team voldoende vellen papier en een pen. De teams schrijven steeds de door hen verzonnen teamnaam en het rondenummer boven aan een vel. De oudste deelnemer (de quizmaster van de eerste ronde) pakt de 6 kaarten van 1 van de 9 quizzen en legt deze bovenop de andere kaarten in de verpakking. Nu pakt hij/zij de bovenste van deze 6 kaarten, controleert het rondenummer (ronde 1) en leest de categorie en de vragen stuks voor stuk voor (voor ‘zet op volgorde-ronde’ en ‘rijtje-ronde’; zie verderop). Na iedere vraag krijgen de teams zo’n 30 seconden de tijd om het antwoord te noteren (met daarvoor het vraagnummer) of een aantekening te maken. Na de 5e vraag krijgen de teams nog zo’n 60 seconden voordat de quizmaster aangeeft dat de teams hun antwoordvel moeten doorgeven aan het team links van hen. Nu leest de quizmaster rustig stuk voor stuk de antwoorden voor van de achterkant van de kaart en noteren de teams het aantal goede antwoorden rechtsboven op het vel. Nu ontvangen de teams hun eigen antwoordvel terug. Een speler van het team links van de quizmaster wordt de quizmaster van de volgende ronde etc. Bij een ‘zet op volgorde-ronde’ leest de quizmaster alles voor, schrijven de teams de 5 opties op en geven de juiste volgorde aan door er de getallen 1 t/m 5 achter te zetten (het getal ‘1’ achter de 1e van de volgorde etc.) binnen zo’n 120 seconden. Bij een ‘rijtje-ronde’ noteren de teams 5 goede antwoorden binnen zo’n 120 seconden. Het team met de meeste punten na 6 rondes wint! Bij een gelijke stand wint het team dat de schattingsvraag het beste heeft beantwoord. TIP: uiteraard kunnen ook 10 vragen per categorie gespeeld worden door de kaarten van 2 quizzen te gebruiken. TIP: indien gewenst kan besloten worden dat ieder team vooraf aan 1 van de 6 rondes hun enige ‘verdubbellaar’ kan inzetten (na de categorie te hebben gehoord) om hun score van die ronde te verdubbelen. Veel quizplezier!