Louis Liaan

4 - 99 jaar | 2 tot 8 spelers | 10 minuten | Standaard editie | nederlands
EAN: 3760046789907
Louis Liaan Hoe werkt Louis Liaan?
 Getoonde prijzen zijn excl. verzendkosten. Elke aanbieder heeft zijn eigen verzendkosten. Per aanbieder kun je de verzendkosten bekijken door op het icoontje te klikken of open alle links in één keer door op deze link te klikken (opent 10 tabbladen).

Anderen bekeken ook

Hij slingert alles in het rond!

Louis slingert aan een liaan in de jungle en neemt zo veel mogelijk fruit en vriendjes met zich mee. Gooi om beurten de dobbelsteen om te zien wat hij nog meer mee moet nemen en hang het juiste fruit of diertje aan z'n armen, benen of staart.
Maar pas op! Zorg dat hij in evenwicht blijft of... Louis en z'n fruit en vriendjes vliegen in het rond!
De laatste speler die iets aan Louis hing zonder hem alles weg te doen slingeren, wint het spel.

 

Alle spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen om te kijken welk stuk fruit of oerwoudvriendje ze aan Louis, de orang-oetan, moeten hangen. Dit moet heel voorzichtig, anders schrikt Louis en vliegt alles in het rond. De laatste speler die iets aan Louis hing zonder hem te laten schrikken, wint het spel.

 

Inhoud: 1 orang-oetang, 2 palmbomen met liaan, 2 basissen, 1 dobbelsteen, 14 diertjes en stukken fruit, spelregels.


Genomindeerd Speelgoed van het jaar 2020 in categorie 4 & 5 jaar.

De mening van de jury:
Kinderen vinden dit vast een leuk spel. Het is grappig, verrassend, spannend en het heeft een schrikeffect. Bovendien ziet het spel er heel vrolijk uit.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
Louis is een orang oetan die aan een liaan tussen twee palmbomen hangt. Kinderen gooien om de beurt met een dobbelsteen en moeten dan een vrucht of dier aan Louis hangen. Op een onvoorspelbaar moment wordt de liaan ineens strak getrokken, waardoor Louis met vruchten en dieren in de lucht wordt geslingerd. Dat zorgt voor een verrassend schrikmoment en daarmee voor veel hilariteit. Heel spannend en daarmee een vrolijk en ontspannend spel voor kinderen. Kinderen kunnen leren om met spanning om te gaan, maar vooral heel veel plezier beleven aan Louis Liaan.