Voetbalbrein

12 - 99 jaar | 2 tot 30 spelers | 45 minuten | Standaard editie | nederlands
EAN: 8715347019005
Voetbalbrein Hoe werkt Voetbalbrein?
 Getoonde prijzen zijn excl. verzendkosten. Elke aanbieder heeft zijn eigen verzendkosten. Per aanbieder kun je de verzendkosten bekijken door op het icoontje te klikken of open alle links in één keer door op deze link te klikken (opent 5 tabbladen).

Anderen bekeken ook

Het leukste voetbalspel van dit moment! - Number 1 Games Voetbalbrein bordspel

Maak kennis met het voetbalkennisspel van 2020: Voetbalbrein. Dit spel test je voetbalkennis van de afgelopen tien jaar. Wie heeft Manchester United gecoacht in het seizoen 2012/13? Wat weet je over de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool FC in 2017/18? En hoeveel Braziliaanse spelers van de afgelopen tien jaar bij Chelsea kun je opnoemen? Voetbalbrein is een uniek spel voor jong en oud. Net als voetbal is Voetbalbrein een tactisch spel, dus kies slim en zet je troef op het juiste moment in en laat je niet hinderen door gele kaarten en de VAR! Wie heeft het grootste voetbalbrein?

Doel van het spel
De speler die als eerste bij de gouden bal in het midden van het spelbord aankomt, is de man van de wedstrijd met de meeste voetbalkennis! Het spel kan zowel individueel als in teamverband gespeeld worden. De jongste speler mag beginnen. De vragen worden gesteld door de speler die rechts zit van de speler die aan de beurt is. Het spel wordt altijd met de klok mee gespeeld.

Spelkaarten
In het spel zitten vijf spelkaartcategorieën. De vraag op de kaart dient binnen de tijd van de zandloper te worden beantwoord. Spreek van tevoren af of je versie A of B gaat spelen om zo alle vragen in het spel optimaal te benutten. Er is geen verschil in moeilijkheidsgraad. De vijf spelkaartcategorieën zijn:
- Open vraag
- Meerkeuzevraag
- Wie is het?
- Inschattingsvraag
- Wat weet je van?

Uitleg spelbord
Buitenspelvlag: de speler die met de pion op de buitenspelvlag komt, ontvangt een buitenspelkaart.
VAR: de speler die met de pion op het VAR-vakje terechtkomt, ontvangt een VAR-kaart.
2x: de speler die na het correct beantwoorden van de vraag op dit vakje komt, mag het aantal ogen dat gegooid is dubbel vooruit.
+1: de speler die na het correct beantwoorden van de vraag op dit vakje komt, mag één bonusplaats vooruit.

Buitenspelkaart
Deze kaart mag je op ieder moment van het spel inzetten om één van je concurrenten die aan de beurt is buitenspel te zetten. Dit mag nadat er gegooid is. Zolang je de kaart maar opsteekt, voordat de vraag gesteld is. De speler die de kaart ontvangt van een andere speler, dient de beurt over te slaan.

VAR-kaart
Beland je op het spelbord op het vakje ‘VAR’, dan krijg je een VAR-kaart. Met deze kaart kun je ingrijpen op het moment dat een andere speler zijn vraag goed beantwoord heeft. De speler dient dan een nieuwe vraag goed te beantwoorden in de desbetreffende categorie. De VAR-kaart is alleen inzetbaar bij de speler die zelf aan de beurt is – dus niet wanneer de beurt na een fout antwoord overgenomen wordt. Het is wel mogelijk om de VAR-kaart in te zetten bij de rode inschattingsvraag waarbij iedereen meespeelt.

Gele kaart
Iedere speler ontvangt één gele kaart aan het begin van het spel. Met de gele kaart kun je het aantal gegooide ogen van de dobbelsteen verdubbelen. Je mag de gele kaart inzetten nadat je gegooid hebt. Steek de gele kaart op en maak aan de andere spelers duidelijk dat je de gele kaart inzet. De gele kaart mag alleen ingezet worden door de speler die laatste staat op het bord. Zet je kaart dus slim in! De gele kaart mag niet worden ingezet bij de rode inschattingsvraag en niet bij de start. Indien je met een andere speler samen laatste staat, mag de kaart ook niet ingezet worden.

Uitleg spel
1. Gooi beide dobbelstenen om te bepalen hoeveel plaatsen je vooruit mag (1,2 of 3) en welke categorie je gaat spelen. Indien je het Captain-logo gooit, mag je zelf een categorie kiezen.
2. Bij een correct antwoord mag de speler het gegooide aantal ogen vooruit. In het geval van de groene ‘Wat weet je van?’-kaart, wordt het aantal gegooide ogen je ‘handicap’.
3. Mocht de speler het antwoord niet weten op de ‘open vraag’ of bij de categorie ‘wie is het?’, dan mogen de andere spelers (met de klok mee) proberen het juiste antwoord te raden. De speler die als eerste het goede antwoord geeft, mag het gegooide aantal ogen vooruit. Bij het overnemen van de vraag dient door de andere speler direct het antwoord gegeven te worden.

Specificaties:
Geslacht: unisex
Kleur: multicolor
Materiaal: karton, papier
Afmetingen: 45 x 24 cm (L x B)
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Inhoud:
1 Speelbord
1 Zandloper
2 Dobbelstenen
4 Pionnen
750 vragenkaartjes